Iedereen loopt tijdens het rijden wel eens tegen knelpunten aan waar je zelf niet goed uit komt. Daarnaast is het prettig om iemand tijdens de training mee te laten kijken omdat je zelf niet altijd kan voelen of zien wat er gebeurt. Of soms kan het fijn zijn even met iemand te sparren over je training en de voortgang hiervan. De juiste instructie kan je daar goed bij helpen.


De anatomische kennis die ik over het paardenlichaam heb opgedaan tijdens mijn opleiding en ervaring als sportmasseur is een waardevolle aanvulling op mijn werkzaamheden als instructrice. Hierdoor heb ik meer inzicht in de bewegingen en fysieke (on)mogelijkheden van het paard.


In mijn lessen staat een goede harmonie tussen ruiter en paard centraal. Om je paard fit en soepel te houden is het belangrijk dat het los, rechtgericht en ontspannen word gereden. Ook tijdens het rijden van oefeningen, overgangen en tempowisselingen dient deze basis te blijven bestaan.

Voor zowel je eigen lichaam als dat van het paard is het belangrijk dat je op de juiste wijze op je paard zit. Een correcte houding en onafhankelijke zit zijn dan ook belangrijk onderdeel van mijn lessen. Een ander belangrijk aspect is de fijngevoeligheid van je paard ten opzichte van de hulpen die je geeft. Voor een goede communicatie met je paard is het ontvankelijk zijn voor hulpen essentieel.

Daarnaast is het als ruiter zijnde belangrijk om je bewust te zijn van wat je van je paard vraagt en waarom. Om een oefening op juiste wijze uit te kunnen voeren is het van belang dat je begrijpt waarom je die oefening rijdt en hoe je deze op correctie wijze uitvoert. Door inzicht te krijgen in wat je doet en wat je van je paard vraagt zal je creatiever worden met het oplossen van problemen waar je tijdens een training tegenaan loopt. 


prev next