DaniĆ«lle van Voskuilen;  in Zuid-Holland woonachtig in gemeente Boskoop. Ik ben in het gelukkige bezit van 2 paarden en een pony. Mijn liefde voor dieren en in het bijzonder paarden heeft er in geresulteerd dat ik in 2006 de opleiding Paardenhouderij & Management heb afgerond. In hetzelfde jaar heb ik mijn ORUN diploma basis instructeur in ontvangst mogen nemen. In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot paarden sportmasseur, welke ik in 2017 succesvol heb afgerond. Sportmassage bij paarden is een zeer effectieve manier om je paard los in het lijf te krijgen en houden, waar uiteindelijk dus zowel paard als ruiter mee geholpen zijn!


Door het volgen van de opleiding ben ik zo enthousiast geworden over het opdoen van meer kennis op gebied van paarden dat ik in september 2017 ben gestart met de opleiding tot zadelpasser bij Saddleprofessional. Zadels en met name de ligging van het zadel en hoe het zadel past bij paard en ruiter vind ik zeer interessant. Dit onderwerp heeft al jarenlang mijn interesse en sluit mooi aan bij de kennis over bewegingsleer, anataomie en fysiologie die ik heb opgedaan tijdens de opleiding tot sportmasseur.  

 

Op mijn website is ook informatie te vinden over bitloos paardrijden. Sinds januari 2008 heb ik met mijn eigen paarden de overstap naar bitloos rijden gemaakt. Middels deze website wil ik ruiters informeren en enthousiasmeren over bitloos paardrijden en hulp bieden aan diegene die de overstap naar bitloos paardrijden willen maken of willen ervaren hoe het is om bitloos te rijden. Mijn ervaring is namelijk dat veel mensen nog weinig bekend zijn met de mogelijkheden van bitloos paardrijden. Daarom bied ik een pasconsult aan waarbij verschillende soorten bitloze optomingen onder begeleiding getest kunnen worden.